banner-sanatate

Congelarea este cea mai buna metoda de conservare a produselor, pentru ca le pastreaza proprietatile intacte, in mod natural.

Legume asa-zise “proaspete” pe care le gasim in piata sau in magazine au fost recoltate, sortate, transportate, depozitate, toate acestea in decurs de cel putin o zi. Acest timp este suficient pentru ca ele sa piarda cel putin 45% din continutul de nutrienti.

s1Legumele Edenia sunt recoltate in perioada de maturitate si parcurg doar cateva ore pana la linia de congelare. Nu li se adauga sare sau alti conservanti, sunt doar trecute printr-un jet puternic de abur, apoi congelate rapid. De aceea, pentru legumele Edenia, congelarea inseamna naturalete. FDA (Food & Drug Administration) confirma inca din 1998 faptul ca legumele congelate au aproape acelasi aport de vitamine si nutrienti ca si legumele proaspat culese.

La fel se intampla si cu pestii, in special cu speciile de pesti oceanici care provin din regiuni mai indepartate si care parcurg un drum mai lung pana ce ajung la consumator.

s2Pentru a le pastra prospetimea, congelarea pestilor Edenia lor se face chiar si in aceeasi zi in care sunt pescuiti, de cele mai multe ori pe vas. Astfel ei isi pastreaza proprietatile. In plus, procesul de congelare duce la oprirea rapida a tuturor activitatilor microbiologice ce provoaca alterarea produselor. Stratul subtire de gheata care acopera fileurile de peste, numit glazura, are rolul de a le proteja si de a le mentine textura.

Produsele congelate, pe langa faptul ca isi pastreaza foarte bine prospetimea si nutrientii, au si alte beneficii importante: sunt la indemana in orice sezon si necesita un timp mai scurt de preparare, fiind deja pregatite pentru gatit. In plus, poti consuma exact cantitatea de care ai nevoie, eliminand pierderile de produs si de bani.

In order to view this website you need to update your internet browser.


Google Chrome

Mozilla Firefox

Internet Explorer