PROCESUL DE CONGELARE

Congelarea este cea mai buna metoda de conservare a produselor, pentru ca le pastreaza proprietatile intacte, in mod natural.

Legumele asa-zis “proaspete” pe care le gasim in piata sau in magazine au fost recoltate, sortate, transportate, depozitate, toate acestea in decurs de cel putin o zi. Acest timp este suficient pentru ca ele sa piarda cel putin 45% din continutul de nutrienti.

Legumele Edenia sunt recoltate in perioada de maturitate si parcurg doar cateva ore pana la linia de congelare. Nu li se adauga sare sau alti conservanti, sunt doar trecute printr-un jet puternic de abur, apoi congelate rapid. De aceea, pentru legumele Edenia, congelarea inseamna naturalete. FDA (Food & Drug Administration) confirma inca din 1998 faptul ca legumele congelate au aproape acelasi aport de vitamine si nutrienti ca si legumele proaspat culese.

La fel se intampla si cu pestii, in special cu speciile de pesti oceanici care provin din regiuni mai indepartate si care parcurg un drum mai lung pana ce ajung la consumator.

Pentru a le pastra prospetimea, congelarea pestilor Edenia lor se face chiar si in aceeasi zi in care sunt pescuiti, de cele mai multe ori pe vas. Astfel ei isi pastreaza proprietatile. In plus, procesul de congelare duce la oprirea rapida a tuturor activitatilor microbiologice ce provoaca alterarea produselor. Stratul subtire de gheata care acopera fileurile de peste, numit glazura, are rolul de a le proteja si de a le mentine textura.

Produsele congelate, pe langa faptul ca isi pastreaza foarte bine prospetimea si nutrientii, au si alte beneficii importante: sunt la indemana in orice sezon si necesita un timp mai scurt de preparare, fiind deja pregatite pentru gatit. In plus, poti consuma exact cantitatea de care ai nevoie, eliminand pierderile de produs si de bani.

ETICHETARE CORECTA

Ne-am asumat rolul de a educa piata in ceea ce priveste produsele congelate si beneficiile acestora.

Pe ambalajele produselor noastre oferim consumatorului toate informatiile necesare, corecte si complete. Ne invatam consumatorii sa fie atenti la aspecte precum: specia unui peste sau cantitatea de glazura, ingredientele folosite intr-un produs si procentul acestora, valorile nutritionale, originea produsului.

Iar rezultatele unei informari corecte si complete sunt in beneficiul consumatorului:

 • intelegerea benefiiciilor produselor congelate
 • comparatii reale intre produse asemanatoare
 • evaluarea corecta a raportului calitate-pret
 • o alegere potrivita pentru nevoile sale

GAMA VARIATA DE PRODUSE

Oferim o gama variata de produse, potrivita pentru o dieta echilibrata, ce acopera mai multe categorii. Consumatorii nostri au la dispozitie in orice moment al zilei sau in orice moment al anului, o selectie variata de:

 • legume (Edenia, Farm Frites)
 • peste (Edenia, Azuris)
 • lactate (Philadelphia, Akadia, Taverna, La Vache Qui Rit, Babybel, Kiri, Oldenburger, Milram)
 • carne (Edenia, Casa Gruia)
 • semipreparate (Edenia, Casa Gruia)
 • produse de brutarie si patiserie (Edenia, La Lorraine)
 • deserturi (La Lorraine, Paula)
 • inghetata (Corso, La Strada, Haagen-Dazs, Snickers)

Un meniu diversificat, potrivit pentru toate mesele zilei si pentru un stil de viata sanatos.

PROTECTIA MEDIULUI

Pentru un stil de viata sanatos, avem nevoie de un mediu sanatos. Pentru a avea cele mai bune ingrediente este important sa avem grija de natura si de resursele ei.

Reducerea pierderilor: unul dintre beneficiile importante ale produselor congelate este acela ca poti folosi doar cantitatea de care ai nevoie si nu arunci nimic. In plus, ele sunt de cele mai multe ori gata curatate / taiate si necesita un timp mult mai scurt de preparare termica.

Speciile noastre de peste provin din surse care au ca si orientare pescuitul sustenabil. Pestii de acvacultura provin din ferme piscicole care reproduc mediul natural al speciilor respective.

Pentru a asigura aprovizionarea pe termen lung si constanta a legumelor, tinem cont de echilibrul care trebuie sa existe intre productia lor si responsabilitatea fata de mediu. Trebuie sa avem grija sa nu luam ceea ce nu putem inlocui.

In proiectarea complexul logistic Edenia Distribution Center de la Campia Turzii s-a tinut cont de impactul asupra mediului. Izolatia de inalta calitate, echipamentele de refrigerare eficiente si reutilizarea caldurii reziduale garanteaza o economie maxima de energie in operarea depozitului si o emisie de carbon redusa. In plus, pana la 40% din energie este furnizata de un parc solar din apropiere.

In order to view this website you need to update your internet browser.


Google Chrome

Mozilla Firefox

Internet Explorer